Installera laddbox – så fungerar det

Varför ska du installera en laddbox?

Att ha en laddbox för din elbil har flera fördelar jämfört med att bara använda ett vanligt vägguttag:

1. Hastighet

En laddbox kan leverera högre laddhastigheter än ett vanligt vägguttag. Med en laddbox kan du ladda din elbil betydligt snabbare, vilket är särskilt viktigt om du kör långa sträckor eller behöver snabbt ladda bilen för nästa resa.

2. Säkerhet

Laddboxar är utformade för att vara säkra och tillförlitliga för regelbunden användning. De är vanligtvis utrustade med säkerhetsfunktioner som jordfelsskydd och överströmsskydd för att skydda både fordonet och ditt hem.

3. Laddningskontroll

Vissa laddboxar kommer med funktioner för laddningskontroll och fjärrövervakning, vilket ger dig möjlighet att övervaka och styra laddningen av din elbil från en app eller en webbportal. Detta kan vara användbart för att optimera laddningstiderna och övervaka din energiförbrukning.

Hur installerar jag en laddbox?

För en fast installation av en laddbox behöver du ta hjälp av en behörig elektriker.

För att dra full nytta av statliga avdrag för grön teknik på upp till 50% (med ett maximalt avdrag på 50 000 kr per år och person) måste installationen av din laddbox utföras av samma leverantör som du köper den från. Detta innebär att du inte bara får fördelen av att investera i grön teknik för att minska din miljöpåverkan, utan också möjligheten att dra nytta av ekonomiska incitament som främjar hållbara val. Genom att välja en kvalificerad leverantör för både laddbox och installation kan du säkerställa att processen utförs enligt branschstandarder och att du får alla tillgängliga ekonomiska fördelar.

Behöver du hjälp att installera en laddbox? Skärgårdspartner hjälper dig att välja rätt laddbox för dina behov och önskemål och installerar den enligt branschstandarder.

Kontakt

Välkommen att snacka el med oss

Relaterade artiklar